Tarım ve Orman Bakanlığı ve Üniversitemiz Yeşil Yakalılar Topluluğu iş birliğiyle düzenlenen “Genç Tarım Orman Elçileriyle Söyleşiler” konulu etkinlik kapsamında Üniversitemize konuk olan Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, Yayın ve Tanıtım Hizmetleri Daire Başkanı Hamdi Büyüktaş ve Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Mahmut Göktaş, Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan’ı makamında ziyaret etti.
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sedat Aktan ile Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci’nin hazır bulunduğu ziyarette Üniversitemiz ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında ortak yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişi yapıldı.
Ziyaret sonrasında Rektörümüz, misafirleri ile birlikte Üniversitemiz Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi'nde yapılan söyleşiye geçti.
Öğrencilerimizin büyük ilgi gösterdiği etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı Yayın ve Tanıtım Hizmetleri Daire Başkanı Hamdi Büyüktaş, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Mahmut Göktaş, Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Abdullah Leblebicier, Yeşil Yakalılar Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Fatma Özdamar, dekanlarımız, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürlerimiz, akademik ve idari personelimiz katıldı.
Program öncesinde Tarım ve Orman Bakanlığının “Tarım Orman ve İnsan” konulu fotoğraf sergisi ile Üniversitemizin Bosna, Doğu Türkistan, Gazze, Myanmar ve Ukrayna’da yaşayan çocukların günlük hayatına ve yaşadığı zorluklara dikkat çekmek amacıyla sergilediği “Dünyada Çocuk Olmak” konulu fotoğraf sergisi gezildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Tarım ve Orman Bakanlığının çalışmalarını anlatan tanıtım videosunun izlenmesi ile devam etti.
Programın açılış konuşmasını yapan Yeşil Yakalılar Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Fatma Özdamar, "İlk topluluk etkinliğimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Topluluk olarak, çevresel sürdürülebilirliği teşvik etmek, yeşil ekonomiyi geliştirici fikirler üretmek, çevre bilinci hakkında eğitim vermek ve farkındalık oluşturmak, sosyal sorumluluk ve etik değerleri geliştirmek, küresel ve yerel çevre sorunlarına karşı farkındalık uyandırmak, yerel ve ulusal düzeyde etkileşim kurmayı amaçlıyoruz. Bu amaçların gerçekleştirilmesinde siz kıymetli̇ öğrencilerin topluluğa katkıları çok değerlidir. Sizlerin olması bizleri heyecanlandırır, güçlü kılar, ekip ruhunu oluşturur. Asımın nesli̇ olan sizler bizlerle olursanız “bünyan-ı mersus” misali sık sık tuğlalar gibi oluruz. Üniversitemize ve şehrimize katkı sağlayacak birçok etkinlik ve proje yapma konusunda bize ilham olursunuz. Siz kıymetli öğrencilerimizin kişisel gelişimleri açısından sosyal etkinliklerde, topluluklarda görev alması ve etkin çalışması önemli bir husustur. Bu amaçlar doğrultusunda sizlerle birlikte daha nice etkinlikler yapmayı temenni ediyoruz. Sözlerimi sonlandırmadan bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunar, keyifli bir söyleşi olmasını dilerim. Saygılar sunar, teşekkür ederim." dedi.
Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Abdullah Leblebicier, “Günümüzde tarım sadece geleneksel yöntemlerle değil aynı zamanda teknoloji ve bilimle şekillenen bir alandır. Üniversiteler ve üniversite öğrencileri, bu değişimde büyük rol oynamaktadır. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Ülkemizin gençlerinden ümitvar olduğunu belirten Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, “Bu ülkenin geleceği sizlerin ellerinde şekillenecek. Bu nedenle ülkemizin ihtiyaçlarını, sorunlarını sizlerle paylaşarak öngörülerimizi ve beklentilerimizi sizlere anlatmak amacıyla yaz kış demeden ülkemizin farklı yerlerinde genç kardeşlerimizle buluşuyoruz. Çiftçi yaş ortalaması 58 ve bu ortalamayı aşağıya çekmeyi başaramazsak 20 sene sonra ne hale geleceğimizi düşünün. Bu konuda görüş ve önerilerinizi bizlerle paylaşın. Sizleri, Ankara’ya bakanlığımıza da beklerim. Kapımız sizlere her zaman açıktır. Yeşil Yakalılar Topluluğu’nun gündeme gelmesi bence Türkiye için sessiz bir devrimdir. Bunların öncülerinden bir tanesi de Kırıkkale Üniversitesidir. İnsan çift kanatlı kuş gibidir. Bir kanadı duygular ülkesi yürek; diğer kanadı da düşünceler ülkesi bellek. Bu iki ülkeyi tam olarak kalkındırırsanız tam ve bütün insan olursunuz. Eğer sadece bir tarafı geliştirirseniz hayatı doğru algılayıp yaşayamazsınız. En büyük amacım çiftçilik ve çobanlık gibi mesleklerin saygın bir konuma taşınmasıdır. Bunu da vatanımız, devletimiz, milletimiz ve kutsallarımız için kendiniz ve gelecek nesiller için yapın. Dünyanın en iyi SİHA teknolojisine, en iyi teknolojilerine sahip olabiliriz ancak o teknolojileri kullanacak insanların sağlıklı ve fiziksel güçlerinin yerinde olması gerekir. Her konuda dünyada en iyi olmamız gerekiyor. Umarım, bu söylediklerim sizlerde bir farkındalık oluşturur. Hangi alanda okuyorsanız okuyun bakanlığımızın çalışma alanlarında her bölümden insanın hayatını çok rahat sürdürebileceği imkânlar var. O yüzden sadece ziraat ve veteriner fakültelerinden öğrenciler değil, bütün bölümlerden öğrenciler bunu dikkate alsın. Bu konularla ilgili daha detaylı konuşmak isterseniz sizleri Ankara’da ağırlamaktan memnuniyet duyarız.” dedi.
Konuşmanın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu'na teşekkür ederek ebru tablosu ve Sultan Tavuğu hediye etti.
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu ise etkinliğe vermiş olduğu destekten dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan’a teşekkür ederek hat tablosu hediye etti.
Etkinliğin önemine vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, “Bu etkinlik sadece bir sohbet etkinliği değil, gençlerle geleceğin planlanması etkinliğidir. Ülkemiz bu sene gelecek adına önemli bir deneyim yaşadı. Burada da ağırladığımız ilk uzay akıncımız Alper Gezeravcı, uzayda bazı deneyler yaptı. Alper Gezeravcı ile birlikte orada bulunan astronotlar, bu çalışmalarının aralarında yemek de yedi. Çünkü insanın, yaşamını sürdürmek ve sağlığını korumak için gıdaya ihtiyacı var ve bu nedenle gıda, tarım, hayvancılık ve ormancılık alanı çok önemlidir. Geleceğimiz olan siz gençlerin, geleceği ülkemizin ve milletimizin lehine şekillendirebilmesi için bu alanlarda çalışma yapması kıymetlidir. İnşallah sizlerin de gayretleriyle medeniyetimizin başat rol aldığı günleri görürüz. Hangi alanda eğitim alıyorsanız alın geleceğinize sahip çıkmanız ve alanınızda en iyi olmanız gerekiyor. Bakanlık yetkililerimize, Bülent Bey ve ekibine teşekkür ediyorum. Mezun olduğunuzda hiç kimseye ihtiyaç duymadan iş sahibi olmak istiyorsanız birazdan yapılacak sunumu iyi dinleyin ve gerekli adımları adın. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.” şeklinde konuştu.
Program, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Mahmut Göktaş’ın sunumu ile devam etti. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Mahmut Göktaş, bakanlığın yürüttüğü faaliyetler, üreticilere ve girişimcilere sağlanan destekler, özel sektörde yapılabilecek iş imkânları, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının çalışmaları, staj imkânları ve projeler hakkında öğrencilerimize bilgi verdi.
Kariyer rotaları hakkında öğrencilerimize detaylı bilgiler sunan Mahmut Göktaş, hangi alanlarda kariyer fırsatlarının olduğunu anlattı. Göktaş, Tarım ve Orman Bakanlığının sağladığı çeşitli imkânlar hakkında bilgi vererek bu imkânlardan öğrencilerimizin nasıl yararlanabileceklerini açıkladı.
Konuşmasının sonunda öğrencilerimize kariyer planlaması yaparken neler yapmaları gerektiğini anlatan Mahmut Göktaş, “İlk olarak, sahip olduğunuz yeteneklerinizi tanımlayın. Bu, kendinizi tanımanın ve güçlü yönlerinizi anlamanın ilk adımıdır. Ardından, bu yetenekleri sürekli olarak geliştirmeye odaklanın. Kendinizi her zaman bir adım daha ileriye taşımak için çaba gösterin. Geleceğinizi hayal edin ve bu hedeflere ulaşmak için net bir vizyon oluşturun. Son olarak, sabırlı ve istikrarlı olun. Başarı zaman alabilir, bu yüzden her adımda kararlı bir şekilde ilerleyin ve pes etmeyin." diye konuştu.
Konuşma sonrasında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz Mahmut Göktaş'a teşekkür ederek ebru tablosu hediye etti.
Program, günün anısına fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.